Alaikäinen sijoittajaHyvä Sinä!

Mahtavaa, olet kiinnostunut sijoittamisesta jo alaikäisenä! Just Sulla on kaikki mahdollista, koska sä oot niin nuori. Korkoa korolle ilmiö toimii mahtavasti, koska vuosia on edessä monia.

Mietitkö, onnistuuko sijoittaminen alaikäisenä? Vastaus on KYLLÄ onnistuu! Mäkin aloitin, kun olin 16. Alaikäisenä sijoittamisen aloittaminen on hieman aikaavievämpää, kuin täysi-ikäisenä, mutta se kannattaa!


Tilin avaaminen

Alaikäinen ei voi yleensä avata arvo-osuustiliä tai osakesäästötiliä verkossa. Tämän vuoksi täytyy ensin tilata pankilta, tai välittäjältä tilin avaamiseen tarvittavat asiakirjat. Asiakirjat saapuvat postissa, jonka jälkeen ne täytetään ja lähetetään pankille tai välittäjälle.

Alaikäisen avatessa arvo-osuustilin tai osakesäästötilin, molempien vanhempien täytyy allekirjoittaa hyväksyntänsä. Myös vanhemmille avataan yleensä tilit samalle palveluntarjoajalle, koska alaikäinen ei pysty käymään kauppaa oman tilinsä kautta.

Alaikäisen tili on ikään kuin katselutili. Ostot ja myynnit tehdään yhdessä vanhemman kanssa vanhemman tilin kautta.

Tunnusten ja salasanojen saamisessa saattaa mennä pitkäkin aika, jos ruuhkaa on paljon samaan aikaan. Tämän vuoksi täytä paperit heti, jotta pääset aloittamaan sijoittamisen nopeammin!


Tiesitkö?

Maailman parhaanakin sijoittajana tunnettu Warren Buffet osti 14 vuotiaana 40 hehtaaria maatilan 1 200 Yhdysvaltain dollarilla. Hän oli saanut rahat jakamalla sanomalehtiä.