Miten minusta tuli yrittäjä?

Miten minusta tuli yrittäjä?Ratkaisu kesätyöttömyyteen

Musta tuli yrittäjä oikeastaan vahingossa. En saanut kesätöitä mistään, vaikka olin hakenut moneen paikkaan – tosin olin vasta 14, joten se vaikutti asiaan. Halusin kuitenkin kesätyöpaikan.

Sain ajatuksen tehdä pihatöitä tutuille. Tutkiskelin netistä millaista, palkkaa pihatöistä voisi pyytää. Löysin netistä silloin 4H-yrityksen ja mahdollisuuden työllistää itse itseni.

Mulla ei kauaa nokka tuhissut yrityksen perustamisessa. En ollut ennen edes tiennyt mahdollisuudesta perustaa omaa yritystä. Mä teen kaiken aina heti, en ole koskaan osannut odottaa.

Mulla meni alle viikko, kun oli jo yritys pystyssä. Toiminimi ja y-tunnuskin löytyi. Työtkin alkoi saman tien, koska olin mainostanut yritystäni paikallisissa Facebook-ryhmissä jo ennen sen varsinaista perustamista. Mua käskettiin odottaa hetki, mutta en mä pystynyt.

4H-yhdistyksessä ihmeteltiin alkuvaiheessa, kun olin ollut niin nopea. Mulla oli kotisivut ja Facebook sivut valmiina heti aluksi. Mun täytyy tunnustaa, että innostuin aika paljon, kun löysin tämän mahdollisuuden saada töitä.


Alku yrittäjänä

Asiakkaita tuli lisää ja lisää. Olin osunut hyvään saumaan – kysyntää oli. Yrittäjän unelma. Kaikki mun paikat olivat vakipaikkoja, kävin niissä viikon välein siivoamassa tai tekemässä pihatöitä.

Vielä vuosien jälkeen mulla on samat asiakkaat. Mä en ole mainostanut mun yritystä sen jälkeen, kun perustin sen. Mä olen saanut asiakkaita jatkuvasti lisää vanhojen asiakkaiden kautta. Puskaradio toimii, kun hoitaa työnsä hyvin.


Onnekas sattuma

Mun yrityksen piti olla yhden kesän kesätyö. Mä laskeskelin, että hyvä jos pari kertaa pääsisin töihin kesän aikana. No – toisin kävi. Töitä riitti ja palkkaakin tuli töistä hyvin.

Mun yritys on siis vieläkin pyörimässä. Mä teen töitä ympäri vuoden. Mä yritin ensimmäisen kesän jälkeen lopettaa yrityksen. Se ei kuitenkaan ollut helppoa, koska asiakkaat soittelivat jatkuvasti – enhän mä voinut lopettaa, kun mun yritys menestyi.


Älä koskaan lakkaa unelmoimasta!

Tiesitkö?

Yrityksen ensimmäinen yritys julkistaa tuotetta tai palvelua todennäköisesti sujuu huonosti tai epäonnistuu kokonaan. Tämä on täysin normaalia! Virheistä oppii ja yleensä jo uusi yritys julkistamisessa onnistuu paremmin!