Miksi sijoittaa?Sijoittaminen

Mahtavaa, olet kiinnostunut sijoittamisesta ja harkitset sijoittamisen aloittamista! Itse en ole katunut sijoittamisen aloittamista hetkeäkään. Se on tuonut elämääni uuden harrastuksen, harrastuksen alalla, joka on äärimmäisen mielenkiintoinen.

Haluan sinun tietävän heti ensimmäiseksi, että sijoittamiseen kuuluu riskejä. Riski kulkee kuitenkin käsi kädessä tuoton kanssa – mitä suurempi riski, sen suurempi tuotto. Riskejä voit kuitenkin pienentää todella paljon hajauttamalla sijoituksiasi.


Tuottoa pääomallesi

Sijoittaminen kannattaa, koska se mahdollistaa tuoton säästöillesi. Jos pidät säästöjäsi säästötililläsi pitkän aikaa, niiden ostoarvo heikkenee inflaation vaikutuksesta. Inflaatio tarkoittaa rahan ostovoiman heikkenemistä. Tällöin hinnat nousevat ja rahalla ei saa enää niin paljon, kuin ennen sai. Sijoitusten avulla inflaation vaikutuksia voi estää ja lisäksi sijoituksille saa tuottoa.


Korkoa korolle -ilmiö

Toinen syy sijoittaa on korkoa korolle -ilmiö. Sen avulla tuottosi tuottaa yhä enemmän. Kun siis sijoitat esimerkiksi 100 euroa ja sen arvo on vuoden kuluttua 110 euroa, olet saanut tuottoa 10 euroa. Jos myyt sijoituksesi ja sijoitat saamasi 10 euroa uudelleen, sijoitat saamaasi rahaa. Tällöin saat tuottoa rahalle, jota et ole itse sijoittanut. Korkoa korolle -ilmiö perustuu tähän ja sitä onkin sanottu maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. 

Katso myös korkoa korolle laskuri!

Pörssin nousu

Kolmass syy on pörssin nousu. Pörssi on noussut tähän asti jatkuvasti laskuista huolimatta ja se on laskun jälkeen noussut aina uusiin ennätyslukemiin. Pitkällä aikavälillä sijoitustesi arvo tulee todennäköisesti kasvamaan laskuista huolimatta. Lyhyellä aikavälillä sijoitustesi arvo voi laskea paljonkin, mutta pitkä aikaväli korjaa tilanteen.


Lisätulo

Passiivinen lisätulo on monen sijoittajan tavoite ja sijoittamisen perustana oleva syy. Passiivinen lisätulo tuo vakautta ja ehkä hieman luksustakin elämään.Miksi haluat sijoittaa?

Nykyään yhä useampi on ryhtynyt sijoittamaan, kukin omasta itselle tärkeästä syystä. Toiset haluavat saavuttaa taloudellisen omavaraisuuden, kun toiset taas haluavat pientä lisää pieneen eläkkeeseensä.

Sijoittaminen kannattaa myös eläkkeen takia. Monet kuvittelevat eläkkeensä paljon suuremmaksi, kuin se on. Todellisuudessa eläke ei olekaan kovin suuri ja sillä saattaa olla jopa vaikea pärjätä.

Sinäkin saatat herätä ajatukseen lisätulon halusta, kun laskeskelet omalla tulevalla eläkkeelläsi pärjäämistä. Tulevan eläkkeen suuruus olisi hyvä tietää jo hyvissä ajoin ennen eläkkeelle astumista.


Tuet muita

Sijoittamlaa varojasi edesautat useiden eri ihmisten ja yrityksen menestymistä. Voit valita sijoituskohteesi ja edesauttaa näin vaikka vihreää tulevaisuutta, johon kuuluu luonnosta ja auringosta saatava voima ja energia.


Yrittäjyys

Sijoittamalla voit kerätä varoja myös yrityksen perustamista varten. Voit tulevaisuudessa perustaa menestyvän yrityksen osalla niistä varoista, jotka olet sijoittanut. Sinulla on siis valmiiksi omasta takaa tarvittava pääoma!


Tiesitkö?

Maailman kallein osake on Warren Buffetin yrityksen nimeltä Berkshire Hathwayn osake. Osakkeen hinta on ollut korkeimmillaan noin 350 000 Yhdysvaltain dollaria!