Sijoitussuunnitelmani

SijoitussuunnitelmaniMihin sijoitan?

Sijoitan osakkeisiin ja rahastoihin. Sijoituskohteissa ehdotonta plussaa on uusiutuva energia ja toiminnan kehitys sen mukaan.

Tavoitesummani on summa, joka tuottaa minulle tarpeeksi suuren passiivisen tulon. En omista kiintestöjä tai maata.


Miksi sijoitan?

Haluan passiivista lisätuloa tulevaisuudessa. Tällöin elämä olisi vakaata, eikä pienet työttömyyspätkät tai 3 päiväiset työviikot tuhoaisi talouttani. Eläkeiässä eläkkeen lisäksi saisin passiivista tuloa.


Säästämisen aika

Sijoitushorisonttini on todella pitkä – kymmeniä vuosia. Tavoitteena on eläkepäiviin asti jatkuva sijoittaminen. Pitkä sijoitusaika palvelee osakkeita, jonka vuoksi pääpaino salkussani tulee olemaan suorissa osakeostoissa.


Hajautus

Ajallinen hajautus kuuluu olennaisena asian sijoitussuunnitelmaani. Ostan rahastoja osissa ja eri yhtiöiden osakkeita eri ajankohtina.

Toimialallisesti hajautan eri toimialoilla toimiviin yhtiöihin ja rahastoihin, jotka sijoittavat eri toimialoihin.


Riski

Sijoitan lainarahaa tulevaisuudessa, kun nostan opintolainaa. Olen valmis menettämään osan sijoituksistani ja sijoitankin tämän vuoksi vain rahaa, jonka menettäminen ei aiheuta vahinkoja taloudelleni.

Tarvitsen säästöjäni, jos rahoitan suuria ostoja. Nämä varat otan kuitenkin pieneltä säästötililtäni, jotka pidän siellä.


Mittarit

Tarkastelen salkkuni kehitystä pitkällä aikavälillä osingot huomioiden. Uskon sijoitusteni arvonnousuun pitkällä aikavälillä. Tavoitteenani on pitää osakkeita ja rahastoja pitkään, eikä tarkoituksenani ole myydä niitä.

Uudet kohteet harkitsen tarkkaan ja vanhoihin kohteisiin sijoitan tulevaisuudessa ajoittain lisää.


Kohteet, joihin en sijoita

Kannabisyhtiöt ja tupakkayhtiöt. En myöskään sijoita ainakaan suoraan öljy-yhtiöihin tai muihin uusiutumattomiin energialähteisiin.


Velka

Minulla ei ole velkaa. Tulevaisuudessa tulen ottamaan opintolainaa ja sijoitan sen sijoitussuunnitelmani mukaan. Osan käytän toki arjen kuluihin.


Lataa alta ilmainen sijoitussuunnitelmapohja!